info@psychocura.nl
06 - 493 28 503
AANMELDEN
De huisarts of een andere zorgverlener in de GGZ kan u aanmelden voor diagnostiek en/of behandeling bij PsychoCura via Zorgmail of via info@psychocura.nl. PsychoCura kan alleen een intake inplannen als die verwijzing gepaard gaat met een nadere toelichting, ofwel in de vorm van een uitgebreide verwijsbrief, ofwel in de vorm van een voorafgaand telefonisch overleg met de verwijzer.
De praktijk is telefonisch meestal goed bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 17 en 18 uur. Buiten die tijden is de praktijk wisselend bereikbaar, maar kan een voicemailbericht worden ingesproken met een terugbelverzoek. Het telefoonnummer is 06 - 493 28 503.
U kunt zich ook zelf aanmelden door te bellen of te mailen naar info@psychocura.nl of via het contactformulier: /contact. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer, adres en emailadres en een korte beschrijving van uw klachten en eventuele eerdere diagnostiek en behandelingen in de GGZ. Laat het weten als u liever via een beveiligde verbinding gegevens verstuurt. PsychoCura kan u dan via Zorgmail een bericht sturen. Door daarop te reply-en wordt ook uw bericht veilig verstuurd.
let op: Uw aanmelding kan pas in behandeling worden genomen nadat PsychoCura ook een verwijsbrief van uw huisarts of GGZ-behandelaar ontvangen heeft. Binnen 3 werkdagen na ontvangst van de verwijsbrief neemt de psychiater contact met u op. In sommige gevallen zal de psychiater eerst een telefonische intake met u doen.
Verwijsbrief
De verwijsbrief moet in elk geval de volgende informatie bevatten:
1. Een verwijzing naar een psychiater in de specialistische GGZ
2. Een vermoeden dat er sprake is van een psychiatrische stoornis
3. Psychiatrische voorgeschiedenis
4. Somatische co-morbiditeit (indien aanwezig)
5. Uitslagen van recente laboratoriumonderzoeken (bij verwijzing voor farmacotherapie)*
6. De AGB-code en handtekening van de huisarts
*Laboratoriumonderzoeken en medicatie-overzicht
Bij een verwijzing voor farmacotherapie helpt het als u al voor de intake via uw huisarts bloedonderzoek laat doen en de uitslagen daarvan op het moment van de intake beschikbaar zijn. Daarmee wordt een hoop tijd bespaard.
Daarnaast is het prettig als u alvast een recent overzicht van uw huidige medicatie en de medicatiehistorie (medicatie die u in het verleden hebt gebruikt) bij uw apotheek opvraagt en meebrengt naar de intake.